Er du sikker på, at du vil slette...?

Bekræftelsesmeddelelser synes at være temmelig unikke for computere. Har du nogensinde brugt en kaffemaskine, der spurgte dig, om du virkelig ville begynde at lave kaffe, en iPod, hvis du virkelig ville spille musik?

Computere spørger de dumme ting hele tiden. Hvis du nogensinde har spillet et spil, bemærkede du, at hvert spil, og jeg mener virkelig, hvert eneste kommercielle spil, der spiller i fuld skærm, spørger brugeren, om han virkelig ønsker at forlade det efter at have trykket på Exit-knappen.

Det samme kan siges, hvis du vil slette en fil i Windows. Du markerer det, du trykker på Slet, og hvad sker der? Du bliver spurgt, om du virkelig, virkelig ønsker at slette denne fil, eller om du begik en fejl. Ikke kun det, men som standard går filen til papirkurven, hvor du kan gendanne den, så den ikke ville gå helt tabt, og selvom den ikke ville gå der, vil du stadig kunne gendanne den med filgendannelsesværktøjer.

Så hvad sker der med disse bekræftelsesmeddelelser og computere? Jeg har for nylig installeret et nyt operativsystem til en ven, og den første ting, som jeg bemærkede efter opstart af det, var de frygtede, er du sikker på, at du vil slette de filer, du har valgt. Denne meddelelse kan deaktiveres, jeg formoder, at de fleste af jer gør det nu, men for dem, der ikke gør det, er vejen.

Højreklik på din papirkurv på skrivebordet og vælg Egenskaber i genvejsmenuen. Find 'display slet bekræftelsesdialog' der, og sørg for, at den ikke er markeret.

Dette er også en fantastisk måde at vælge en passende maksimal størrelse til papirkurven. Jeg tror, ​​at Windows reserverer 10% til papirkurven som standard, kan være forkert på det, men antallet er bestemt enormt. Når egenskaberne til papirkurven vises, kan du se en lille mulighed i bunden, der siger 'Vis slet bekræftelsesdialog'.

delete confirmation

Hvis du fjerner markeringen af, at du ikke bliver spurgt, om du helt sikkert vil slette de filer, du har valgt. Det er en god tidsbesparelse efter min mening, og da det er muligt at gendanne filer, skulle det ikke være et problem for de fleste brugere.