Bloker genåbning af programmer på Windows 10 start

Microsoft foretog en grundlæggende ændring i Fall Creators Update til Windows 10, der ændrer, hvordan operativsystemet håndterer programvinduer, der var åbne under den sidste nedlukning eller genstart.

Tidligere versioner af Windows lukkede åbne programmer ved nedlukning eller genstart, og holdt dem lukket, når du startede op i systemet næste gang.

Windows 10 Fall Creators Update prøver og indlæser programmer og apps, der var åbne under nedlukning eller genstart ved næste start af operativsystemet.

Denne opførsel er uafhængig af operativsystemets autostart-funktionalitet.

Bemærk : Det ser ud til, at proceduren fungerer for nogle programmer og applikationer, men ikke alle. Google Chrome og Visual Studio startes f.eks., Mens Microsoft Edge ikke er det.

En Microsoft supportingeniør afsløret ændringen på Microsofts Answers-websted.

Dette er faktisk en ændring i kernefunktionaliteten i Windows i denne udviklingscyklus.

Gammel adfærd:

  • Når du lukker din pc, er alle apps lukket
  • Efter genstart / genstart skal du genåbne enhver app, du gerne vil bruge

Ny opførsel:

  • Når du lukker din pc, er alle åbne apps 'bogmærket' (på grund af manglende bedre ord)
  • Efter genstart / genstart åbnes disse apps automatisk

Bloker genåbning af programmer på Windows 10 start

windows block programs reloading

Microsofts løsning på problemet er enkel: afslutte ethvert program, som du ikke ønsker at blive indlæst igen ved næste Windows-start. Selvom dette muligvis fungerer for nogle, hvis du er vant til at lukke systemet med programmer, der stadig er åbne på det, kan du have brug for et par ugers tilpasning til den nye arbejdsgang, før du ikke oplever problemet længere.

Du har to andre indstillinger, der blokerer Windows 10's nye opførsel:

  1. Brug Alt-F4 for at få vist Windows-lukning-dialogboksen og vælge lukkeindstillingen i menuen. Bemærk: Alle programvinduer skal minimeres for at dette kan fungere, da du ellers lukker det aktive programvindue. Tip: Brug Windows-D til at minimere alle vinduer.
  2. Kør nedlukningskommandoen nedlukning / r / t 0 for at genstarte systemet. Brug nedlukning / s / hybrid / t 0 i stedet for at lukke ned og konfigurere Windows til at bruge Fast Boot. Så / r genstartes, / s lukkes Se vores shutdown-oversigt for en dybdegående guide .

Bemærk, at 'Brug min login-oplysninger til automatisk at afslutte opsætningen af ​​mine enheder efter en opdatering eller genstart', som du finder under Indstillinger> Konti> Tilmeldingsindstillinger er helt uafhængig af dette.

sign-in options

Du kan dog slå dette fra, hvis du ikke ønsker, at Windows skal gøre det automatisk efter opdateringer.

Cortanas funktion 'Pick up where I had off' er også uafhængig af dette.

Cortana pick up left off

Du kan konfigurere funktionen på følgende måde:

  1. Tryk på Windows-tasten.
  2. Skriv noget, og vælg posten Notebook i menuen til venstre side. Du kan klikke på de tre vandrette linjer for at vise menunavne.
  3. Du skal give Cortana mulighed for at personalisere oplevelsen.
  4. Derefter kan du vælge 'Pick up hvor jeg slap' fra indstillingerne og slå funktionen til eller fra.