Google gør det lettere at slette din søgehistorik

Google lancerede en opdatering i dag, der gør sit lettere for Google-brugere at slette søgehistorikken. Virksomheden registrerer søgeaktivitet for tilmeldte brugere og knytter den til en brugers konto.

Mens det tidligere var muligt at slette en bestemt aktivitet, var det ikke meget ligetil eller behageligt hvordan det blev gjort.

Brugere måtte åbne Min aktivitetsside efter at have logget ind på deres Google-konto for at slette nogle eller endda alle posterne. Siden havde imidlertid ingen 'delete all' -knap, hvilket reducerede brugervenligheden ganske lidt.

google delete search activity

Dagens ændring gør tingene meget lettere, da det kræver blot et klik på siden 'Dine data i søgning' for at rydde hele søgehistorikken, som Google tilknytter kontoen.

control your data in google search

Google føjede et link til indstillingerne for datastyring på sin vigtigste Google Search-side, men Google-kunder åbner muligvis linket direkte også, hvis de foretrækker at gå der direkte.

  1. Indlæs https://myactivity.google.com/privacyadvisor/search i den valgte browser for at komme i gang; dette åbner administrationssiden 'Dine data i søgning' på Googles websted Min aktivitet.
  2. Rul ned til 'Slet din søgningsaktivitet' på siden.
  3. Vælg 'Slet alle søgeaktivitet' for at slette hele historikken eller 'Slet sidste time' for kun at slette søgninger foretaget i de sidste 60 minutter.
  4. Bekræft, at du ønsker, at posterne skal slettes ved at vælge 'slet', når popup'en åbnes.

Google afslører under indstillingen, at valg af slet vil slette aktivitetsdata inklusive søgeudtryk og de links, som brugerne aktiverede på søgeresultatsider.

delete search activity

Pop-up'en fremhæver, at Google muligvis opbevarer nogle Telemetry-data, f.eks. antallet af søgninger for en bruger, efter at den søgeaktivitet, der er på listen, er slettet.

Brugere kan deaktivere Web- og appaktivitet på den samme side for at deaktivere gemningen af ​​søgeaktivitet. Dette påvirker 'al Google-tjeneste, der er afhængig af web- og appaktivitet' for personaliserede tjenester.

Google offentliggjorde en video på YouTube, der annoncerer fordelene ved at registrere en brugers søgeaktivitet.

Ændringerne er tilgængelige for tilbud på desktop og mobil søgning på Internettet fra i dag. Google planlægger at lancere opdateringer til sine Android- og iOS-applikationer for også at integrere funktionaliteten. Disse vil blive udrullet i de kommende uger til Google-brugere over hele verden.

Lukende ord

Den forbedrede mulighed for at slette søgeaktivitet, især det direkte link fra hovedsiden for Google Søgning, vil gøre tingene lettere for Google-brugere og kan muligvis introducere denne mulighed for brugere, der ikke vidste om det før.

Din tur : Hvad tager du af ændringen?