Google sporer muligvis din placering, selvom du deaktiverer placeringssporing

Placeringsfunktionen, som Google indbyggede i Android-operativsystemet og nogle af dets applikationer, driver lokationsbaserede tjenester såsom Google Maps og giver Google oplysninger om en kundes opholdssted.

Placeringsfunktionen er ikke slået til som standard, men Google-apps, tjenester og tredjepartsapps kan muligvis bede brugeren til at aktivere den til at give mere nøjagtige oplysninger. En nylig rapport om AP Nyheder antyder, at Google har andre midler til at få hånden på værdifulde lokaliseringsdata, selv på enheder, hvor placering ikke er slået til.

Google bruger ifølge rapporten forskellige systemer til at få placeringsbaserede data. Placering er kun en af ​​dem, og selv hvis placering overhovedet ikke er slået til eller slukket, når den ikke bruges, kan Google muligvis få placeringsbaserede data via web- og appaktivitet eller placeringstjenester på enhedsniveau.

Rapporten indeholder nogle eksempler: hvis du åbner Google Maps, gemmes et snapshot af placeringen automatisk. Automatiske vejropdateringer og endda søgninger, der ikke er relateret til specifikke placeringer, kan have 'præcise breddegrad og længdegrad' oplysninger gemt på den tilknyttede Google-konto.

Vi nævnte spørgsmål til beskyttelse af personlige oplysninger, der er forårsaget af Googles funktion til placeringshistorik Før. I januar 2018 blev det kendt, at Location Service gemte en masse data, der ikke var relateret til lokationen, såsom typen af ​​bevægelse, Mac-adresser eller batteriets ladningsniveauer.

I 2013 foreslog vi, at brugerne bruger Websted om placeringshistorik på Googles websted for at få vist placeringshistorikken og slå funktionen fra.

Det vigtigste problem, der kommer ud af den nye åbenbaring, er, at de fleste Android-brugere sandsynligvis ikke er opmærksomme på, at placeringsoplysninger muligvis gemmes på deres konto, hvis de bruger Google-apps eller -tjenester på enheden, men har slået placering fra.

Google giver kunder adgang til placeringsmarkører på siden med aktivitetsstyring. Der kan du slette individuelle datasæt eller alle data.

AP testede Googles lokationssporing på en Android-enhed, der var slået fra til placering. Enheden skubber stadig placeringsbaserede data til Google-kontoen, selv når placering er slået fra.

Vi bekræftede resultaterne i en hurtig test ved hjælp af flere Android-enheder, der kører nyere versioner af Android-operativsystemet.

Sådan deaktiveres placeringssporing

google location history

Der er en måde at deaktivere lagring af data. Brugere skal pege deres browsere på Googles aktivitetskontroller hjemmeside.

Der kan de slukke for Web- og appaktivitet og placeringshistorik. Bemærk, at deaktivering af funktionerne kan resultere i tab af funktionalitet; nogle Google-tjenester kan muligvis give mindre personaliserede resultater, når du pauser de to funktioner.

Tip : Du kan også sætte alle slags aktivitetsoptagere på pause i pausen, inklusive YouTube Watch og Search History. Tjek vores oversigt over Googles aktivitetskontrol her .

Det ser ud til at være den eneste måde, der forhindrer Google i at registrere lokalitetsbaserede oplysninger, at sætte pause på web- og appaktivitet og placeringshistorik.

Bemærk, at du skal gøre dette for enhver konto, du bruger på dine mobile enheder.

Lokale data er meget værdifulde for Googles annonceringsbestræbelser og en af ​​de vigtigste grunde til, at virksomheden skubber lokationssporing på sine enheder og i sine tjenester.

Din tur: Er lokalitetsbaseret tracking slået til eller fra på dine enheder?

Opdatering

Google ændrede beskrivelsen på sit websted. Den nye beskrivelse gør det tydeligere, at andre tjenester også kan indsamle lokationsdata.

Denne indstilling påvirker ikke andre placeringstjenester på din enhed, f.eks. Google Location Services og Find My Device. Nogle placeringsdata gemmes muligvis som en del af din aktivitet på andre tjenester, f.eks. Søgning og kort. Når du slukker for placeringshistorik for din Google-konto, er det slået fra for alle enheder, der er tilknyttet den Google-konto.