Øjeblikkelig besked på dit LAN med iptux

Jeg dækkede for nylig et fantastisk LAN-fildelingsværktøj kaldet Giver (se min artikel ' Del nemt filer på LAN med andre Ubuntu-brugere, der bruger Giver '). Jeg ønskede at tage den idé lidt videre og dække et lignende værktøj, der giver dig mulighed for at chatte med medbrugere på dit LAN UDEN at skulle tilføje dem til en venneliste. Giver er et sådant værktøj. Når først den er startet, vil den automatisk opdage brugere og give dig mulighed for at chatte væk. Giver er enkel at installere, en brise at bruge og gratis. En no-brainer for alle, der foretrækker at chatte med deres kolleger uden at skulle gider med at forlade rammerne på dit skrivebord.

Funktioner

Selvom det ikke er en kæmpe liste, er iptux funktioner virkelig imponerende.

  • Registrer andre iptux-brugere automatisk.
  • Opret delte ressourcer (send filer).
  • Resourcebeskyttelsesressourcer.
  • Skift dine onlineoplysninger.

Hvad jeg mest kan lide ved iptux 'delte ressourcer er, at du kan adgangskode beskytte dine delte ressourcer. Og du kan nemt tilføje / fjerne filer til ressourcestyringen. På denne måde kan du tilføje filer til din delte administration, der har en adgangskode, dele dem, fjerne dem og derefter tilføje filer, der ikke har en adgangskode. En dejlig funktion ville være at aktivere muligheden for at have både adgangskodebeskyttede og åbne filer i den samme manager. Det er der ikke endnu, men ville være meget praktisk i et virksomhedsmiljø.

Installation

Installationen er enkel. Følg blot disse (forholdsvis standard) trin:

  1. Åbn dit værktøj til Tilføj / fjern software.
  2. Søg efter 'iptux' (ingen tilbud).
  3. Marker iptux for installation.
  4. Klik på Anvend for at installere.
  5. Luk dit Tilføj / fjern software-værktøj.

Anvendelse

figur 1

Klik på for at starte iptux Programmer> Internet> iptux . Dette vil skyde op i hovedvinduet (se figur 1), hvor du hurtigt kan se alle, der tilfældigvis er online og også bruger iptux. Som du kan se, giver iptux dig 'Pals' navn og ip adresse. En ukonfigureret 'Pal' viser kun deres brugernavn. Naturligvis kan du konfigurere iptux til at vise ethvert navn, du kan lide. Men først skal jeg vise dig, hvordan du sender en meddelelse og opsætter ressourcer.

Figur 2

For at sende en meddelelse dobbeltklikker du på den pal, du vil kommunikere med, for at åbne chatvinduet (se figur 2). Den faktiske chats er ret ligetil. Skriv og klik på Send.

Klik på for at oprette ressourcer, der skal deles med brugerne Værktøjer> Delt styring . I dette nye vindue

Figur 3

(se figur 3) tilføjer du filer og / eller mappe til dine delte ressourcer. Hvis du vil kodeordbeskytte dine delte ressourcer, skal du klikke på Angiv adgangskode og indtaste din adgangskode.

For at anmode om delte ressourcer fra en Pal skal du blot højreklikke på Pal i dit hovedvindue og vælge Anmod om delte ressourcer. BEMÆRK: Når du accepterer et delt bibliotek, downloader du det fulde bibliotek. Du kan ikke krydse biblioteket og kun vælge bestemte filer. Så vælg klogt, når du deler et bibliotek.

Figur 4

Når du anmoder om delte ressourcer, der er adgangskodebeskyttet, bliver du bedt om at angive adgangskoden, allerede før du ser listen over filer og mapper. Når du når vinduet med delte ressourcer (se figur 4), kan du vælge, hvad du vil downloade, og hvor du vil hente det til.

Endelige tanker

Det iptux ansøgning er et ideelt lille værktøj til samarbejde med medarbejdere. Det er enkelt at bruge, giver dig mulighed for at oprette delte ressourcer og er meget diskret. Udnyt denne praktiske applikation for at gøre dit arbejdsliv meget lettere.