Fjern gamle Windows-filer efter Fall Creators Update-installationen

Hvis du er en almindelig her, ved du, at du kan frigøre en masse diskplads efter installationen af ​​en ny Windows-opdatering.

Microsoft udsendte Fall Creators-opdateringen til Windows 10 denne uge. Windows holder en kopi af det gamle operativsystem klar efter funktionsopdateringer, hovedsageligt for at gøre det lettere at rulle opdateringen tilbage, hvis der opstår problemer.

Selvom det er meget nyttigt i dette tilfælde, betyder det, at den gamle installation af Windows optager tyve, tredive eller mere Gigabyte diskplads.

En hurtig kontrol af min Surface Pro 4 afslørede, at den brugte 106 Gigabyte plads. Selvom det bestemt er en fejl i beregningen, da Surface's harddisk har en størrelse på 116 Gigabyte, betyder det stadig, at du vil kunne frigøre en hel del diskplads, når du gør det.

Rådgivning : Det anbefales kun at fjerne de gamle installationsfiler, hvis du er sikker på, at du ikke behøver at rulle tilbage til den forrige version. Hvis du er i tvivl, skal du oprette en sikkerhedskopi af Windows-partitionen, så du kan gendanne den, hvis der skulle opstå behov for at rulle Windows-versionen tilbage.

Diskoprydning

disk cleanup

Gør følgende for at kontrollere, hvor meget diskplads du kan frigøre.

  1. Tryk på Windows-tasten, skriv diskoprydning, hold Shift-tasten og Ctrl-tasten nede, og vælg posten. Dette indlæser den forhøjede grænseflade med det samme. Tjek ud Fremskynde diskoprydningssystemfiler lastning for yderligere detaljer om dette.
  2. Den post, du leder efter, kaldes 'Tidligere Windows-installationer'. Du kan kontrollere andre poster for at frigøre endnu mere diskplads.
  3. Tryk på knappen OK, når du har kontrolleret alle poster for at starte med sletningen af ​​filerne.
  4. Bekræft prompten 'er du sikker på, at du vil slette disse filer permanent'.

Windows sletter filerne og frigør diskpladsen i processen.

En anden mulighed

delete previous versions of windows

Windows 10 Fall Creators Update leveres med en automatisk oprydningsindstilling, som du muligvis også aktiverer.

  1. Brug Windows-I til at åbne programmet Indstillinger.
  2. Naviger til System> Opbevaring.
  3. Skift indstillingen Storage sense til at være tændt.
  4. Vælg 'ændre, hvordan vi frigiver plads'.
  5. Marker 'slet tidligere versioner af Windows'.
  6. Luk programmet Indstillinger.

Windows 10 sletter tidligere versioner af Windows 10 ti dage efter installationen af ​​opdateringen. Dette giver dig mere end en uge til at afgøre, om den nye version er stabil og funktionel, før den gamle version slettes.

Den største fordel ved denne metode er, at den er automatiseret. Indstil det én gang, og du behøver aldrig at bekymre dig om at rydde op i diskpladsen manuelt igen. Ulempen er, at de tidligere installationsfiler slettes efter nøjagtigt ti dage. Dette betyder, at du kun har ti dage til at teste den nye version, og at diskplads ikke frigøres tidligere.