Synkroniser kontakter mellem Thunderbird og Gmail

Hvis du bruger både e-mail-klienten Mozilla Thunderbird og Google Mail (Gmail), har du muligvis brug for en måde at holde begge adressebøger synkroniseret på, så de kan få adgang til fra begge softwareprogrammer. Det er desværre ikke så let at synkronisere adressebøgerne med de standardindstillinger, der er til rådighed.

Thunderbird-tilføjelsen gContactSync forsøger at gøre det lettere ved at give en ukompliceret måde at synkronisere kontaktdataene på. Du skal indtaste dine gmail-loginoplysninger i Thunderbird efter installation af tilføjelsen og foretage nogle konfigurationsændringer, for eksempel intervallet for synkroniseringen.

Nogle af jer kan måske ikke lide idéen om at bruge dine legitimationsoplysninger til dette, men det er desværre den eneste mulighed i dette tilfælde.

Thunderbird gemmer desværre kontaktoplysninger i et format, der er anderledes end Gmail's format, hvilket betyder, at du er nødt til at foretage justeringer for at undgå problemer i denne henseende.

Som standard sorteres hver informationsbit om adressen, som gade og postnummer, i forskellige linjer i Thunderbird. Dette betyder, at brugere skal ændre disse oplysninger i Gmail, så de passer til layoutet i Thunderbird.

synchronize gmail thunderbird

Det er en smule problematisk, især hvis der er tilføjet en masse kontakter med adresseoplysninger til Gmail. Det behandle forklares i denne flash-tutorial. Når dette er gjort, kan Google-kontakterne importeres til Thunderbird, og Thunderbird-kontakterne kan synkroniseres med Google Mail ved at slippe dem i den nye adressebog, der bliver oprettet under processen.

For så vidt angår indstillinger, som udvidelsen stiller til rådighed, er der masser.

  • Hoved håndterer synkroniseringsrelaterede indstillinger for det meste, men også logning og oversigtsvisning efter manuelle synkroniseringer, som du kan deaktivere her.
  • Interface bestemmer, hvilke udvidelsesindstillinger der vises i Thunderbird, og hvilke ikke. Som standard vises alt.
  • Andet definerer de udvidede egenskaber ved synkroniseringen, f.eks. Brugerdefinerede felter.
  • Avanceret tilbyder endelig backupindstillinger og muligheder for at rense gamle præferencer eller nulstille alle synkroniserede adressebøger.