Firefox 62 med klare lokale synkroniseringsdata prompt ved afbrydelse

Mozilla planlægger at implementere en forbedring af Firefox browsers Synkroniseringsfunktionalitet ; Firefox-brugere får en meddelelse, når de kobler browserprofilen fra Firefox Sync, der giver dem muligheder for at slette lokale synkroniseringsdata.

Firefox Sync er den indbyggede datasynkroniseringsfunktion i Firefox webbrowser. Firefox-brugere kan bruge det til at synkronisere nogle browserdata, såsom adgangskoder, bogmærker eller browserhistorikken for at få adgang til dataene i alle forekomster af Firefox, der er forbundet til den samme synkroniseringskonto.

Når du kobler fra Firefox Sync på en enhed, sker der ikke noget fjernt eller lokalt med det samme. Firefox sletter ikke lokale data, der muligvis er synkroniseret med enheden, og eksterne data berøres heller ikke.

Mens du kan slette lokale data manuelt og fjern Firefox-data det er også op til dig at gøre det.

Processen ændres med frigivelsen af Firefox 62, som Mozilla planlægger at frigive den 5. september , 2018 til den stabile kanal.

disconnect firefox sync

Start med Firefox 62, Firefox viser en prompt til brugere, når en eksisterende Firefox Sync-forbindelse er deaktiveret på enheden.

Firefox viser en opfordring til brugeren, der tilbyder at fjerne data, der er tilknyttet Sync.

Vil du også fjerne browserdata på denne computer? Dine Firefox Sync-data forbliver på din konto, uanset.

Dialogen viser to muligheder:

  • Fjern Firefox Sync Data - dette fjerner bogmærker, adgangskoder, browserhistorikken og andre data, der understøttes af Firefox Sync.
  • Fjern andre private data - dette fjerner data som cookies, webcache eller offline webstedsdata.

Du kan kontrollere en, begge eller ingen af ​​indstillingerne. Hvis du ikke ønsker, at nogen data skal fjernes, skal du trykke på knappen 'bare afbryde' uden at markere nogen af ​​de felter, der vises for dig.

Bemærk, at fjerndata ikke berøres af den nye funktion. Hvis du vil fjerne eksterne data, skal du gøre det på din Firefox-kontoside .

Hvorfor foretager Mozilla ændringen?

Mozilla afslørede i den officielle bugfortegnelse den Bugzilla @ Mozilla at 'mange brugere mener, at deres data vil slette fra browseren', når de frakobler Firefox Sync.

Den nye prompt giver brugerne mulighed for at fjerne dataene, hvis de ønsker at gøre det. Firefox-brugere, der kun ønsker at slette eksterne data, kan dog ikke gøre det let. Den nemmeste mulighed for at fjerne synkroniserede data på Mozilla-servere er sandsynligvis at slette hele Firefox-kontoen.

Du kan deaktiver Synkronisering også helt i Firefox , eller konfigurere tofaktorautentisering til den ekstra sikkerhed . (via soren )

Din tur : Bruger du synkroniseringsfunktionalitet, som browsere understøtter?