Microsoft Store husker apphistorikken for lokale brugere

Windows 10-brugere har to muligheder, når det kommer til brugerkonti på et system, der kører operativsystemet: de kan bruge en Microsoft-konto eller en lokal konto.

Begge kontotyper har tilladelse til at få adgang til den integrerede Microsoft Store til at downloade apps eller spil fra butikken; Microsoft låste op i 2016 til lokale konti. Microsoft registrerer applikationshistorikken, de installerede applikationer på enheden, for begge brugerkontotyper, men begrænser adgang og data til lokale konti.

Windows 10-brugere, der bruger lokale konti og Microsoft Store, vil bemærke, at Microsoft husker installerede applikationer. Data ser ud til at være knyttet til hardware-ID'et på den enhed, som Microsoft bruger til aktiveringsformål; betyder: en geninstallation af operativsystemet eller formatering af harddisken har ingen indflydelse på applikationshistorikken, da det bliver tilgængeligt igen, når der oprettes lokale konti på enheden.

store app history local account

For at gøre tingene værre er der ingen mulighed for at slette apphistorikken i øjeblikket, så enhver kan slå op i hele historikken med installerede og opdaterede applikationer på enheden. Denne fortegnelse bruges til brugere, der ofte installerer deres enhed ofte, da det gør det lettere at installere apps igen på enheden.

Hvorfor er det et problem?

Hele din historie med downloadede applikationer fra Microsofts Store forbliver på enheden, hvis du sælger pc'en eller giver den til nogen; dette sker, selvom du formaterer drevet eller geninstallerer Windows-operativsystemet.

Hovedproblemet er, at der ikke er nogen mulighed for at rense applikationshistorikken i øjeblikket for at undgå, at dette sker, før du giver det væk eller sælger det. Du ønsker måske ikke, at den nye ejer af enheden skal vide, at du har downloadet apps eller spil som Bieber Tandlæge, Sex Trainer for Band eller Blood Pressure Manager fra butikken.

Installationer spores for hver lokal konto, hvilket antyder, at Microsoft bruger yderligere data og ikke kun hardware-ID'et til at føre poster.

Microsoft skelner klart mellem applikationsinstallationer, der er knyttet til en enheds hardware og applikationsinstallationer ved hjælp af Microsoft-konti.

Du vil bemærke, at applikationsinstallationer af Microsoft-konti ikke vises, når du åbner programhistorikken, når du er logget ind på en lokal konto. Brugere af Microsoft-kontoen får ikke listen over applikationer, der er installeret af en lokal konto. Microsoft ser ud til at huske applikationshistorikken for hver lokal konto individuelt. Forskellen giver mening i betragtning af at to forskellige brugere muligvis bruger disse konti på enheden.

Alt dette ville ikke rigtigt være et problem, hvis Microsoft ville have inkluderet en mulighed for at slette personlige oplysninger, og installerede applikationer falder efter denne mening i den kategori.

Problemet er egentlig ikke et, hvis du bruger computeren og ikke har planer om at sælge den eller give den væk, eller hvis du bruger en Microsoft-konto til al butikaktivitet. Lokale brugere, der bruger butikken, skal være opmærksomme på, at deres applikationshistorik bliver tilgængelig for den nye ejer af enheden, hvis de sælger den eller giver den væk.

Hvad kan du gøre ved det?

installed apps

De to vigtigste muligheder, som brugere har, der er bekymrede for optagelsen, er at enten bruge en Microsoft-konto til alle butiksoverførsler eller ikke bruge butikken overhovedet. En mulighed for at tømme programhistorikken for lokale konti ville give brugerne muligheder for at rydde dataene, før de sælger enheden.

Din tur : Hvad tager du af dette? (via Hed )