Fjern gemte .Net-brugernavne og adgangskoder

Windows XP og Windows Vista gemmer brugernavn og adgangskodeoplysninger til netværksressourcer og tjenester som Windows Live på operativsystemets harddisk. Hvis du vil kontrollere, om og hvilke brugernavne og adgangskoder, der er gemt med muligheden for at fjerne nogle eller alle af dem, kan du gøre følgende:

Åbn kommandolinjen ved at trykke på Windows-R, skrive cmd og trykke på enter. Brug nu kommandoen kontrol keymgr.dll for at åbne vinduet i et program kaldet Gemte brugernavne og adgangskoder, der viser alle gemte brugernavne og adgangskoder til den aktuelt aktive profil.

Du kan bruge kommandoen Kontroller brugerpassord2 for at åbne konfigurationen af ​​brugerkonti i stedet. Hvis du klikker på Avanceret i denne fane, kan du få adgang til den samme menu ved at klikke på knappen Administrer adgangskoder.

control keymgr.dll

Du kan derefter markere en hvilken som helst post på listen og enten fjerne den eller vise dens egenskaber for yderligere information. Hvis du fjerner en post, skal du indtaste brugernavnet og adgangskoden igen under det næste login til tjenesten.

Opdatering : Kontrolpanelets applet, der åbnes, når du kører den første kommando kaldes Credential Manager i nyere versioner af Windows. Her finder du ikke kun Windows-legitimationsoplysninger, men også certifikatbaserede og generiske legitimationsoplysninger, og hvornår de sidst blev ændret.

Oplysningerne kan redigeres eller fjernes ligesom i tidligere versioner af operativsystemet. Den anden kommando åbner brugerpanelets kontrolpanelet, hvor du kan tilføje, fjerne eller redigere brugere, der har en lokal konto på systemet.

Bemærk, at du også kan bruge kommandoen for brugerens brugernavn-adgangskode til at tildele en ny adgangskode til det valgte brugernavn. Du behøver ikke den aktuelle adgangskode til det, forudsat at du har tilstrækkelige privilegier, hvilket gør det ideelt at nulstille en brugeradgangskode, hvis brugeren har glemt adgangskoden. Du kan læse op på netbrugerkommando på Microsofts supportwebsted.

Bemærk, at nulstilling af en adgangskode vil gøre filer, der er beskyttet af BitLocker, utilgængelige. Det foreslås derfor ikke at gøre det, hvis BitLocker er i brug af den valgte brugerkonto.