Tip om Windows: Udskift ikke nogen filer, mens du kopierer

Hvis du nogensinde kopierede hundreder eller endda tusinder af filer fra en mappe til en anden med begge mapper, der indeholder filer med samme navn, har du måske indset, at der mangler en knap, når du overførte disse filer. Windows spørger dig, hvad du gerne vil gøre, når der findes en duplikatfil i den mappe, du kopierer de valgte filer til.

Her har du muligheden for at erstatte en eller alle ved at klikke på ja eller ja til alle indstillinger, nej til ikke at erstatte den individuelle fil eller annullere for at stoppe kopieringen på dette tidspunkt af processen.

Den manglende mulighed er naturligvis at vælge nej til alle, så ingen filer i destinationsmappen erstattes af filer, du kopierer til den. Så hvis du ikke ønsker, at nogen fil skal erstattes i destinationsmappen med kopiprocessen, skal du klikke på nej hver gang en duplikat findes. Forestil dig, hvis der findes ti, halvtreds eller mere end hundrede duplikater. Du bliver nødt til at klikke ikke noget hele tiden for at blokere den nye fil, der erstatter den gamle i destinationsmappen.

Du spørger sandsynligvis dig selv, om der er en anden mulighed, en der gør hele processen meget lettere på aftrækkerfingeren. Og ja, der er en, og det kræver ikke engang, at du installerer tredjepartssoftware af nogen art på systemet.

copy no to all

Microsoft synes at kunne lide at skjule nyttige funktioner i Windows. Så dette er en anden af ​​dem. Da der ikke er nogen 'Nej til alle'-knap i kopiprocessen, ville man antage, at der ikke er nogen mulighed for at vælge denne indstilling. Det viser sig, der er en mulighed. Alt hvad du skal gøre er at holde Shift-tasten nede, mens du klikker på nej. Det har den samme effekt som at sige Nej til alle, hvilket betyder, at kopieringsprocessen fra det øjeblik automatisk vælger ingen, hvis der findes en duplikatfil i destinationsmappen.

Så næste gang du kopierer et stort antal filer i Windows og får duplikatfilmeddelelser, ønsker du måske at holde Shift-tasten nede, inden du vælger indstillingen 'ikke kopier eller flyt' fra valgmenuen.